Bocskai István alapítvány
Nyárádmente regionális webportálja
Polgármesteri hivatal weboldala
Bocskai István iskolaközpont
Budapesti Corvinus egyetem Nyárádszereda
Nyárádmente Kistérség
Nyárádszereda
Intézmények

Weather by Freemeteo.com
Wirax Vaja

Fő tevékenységünk mezőgazdasági gépek es cserealkatrészek forgalmazása.
Valeni  Nr: 175
E-60  intre Tg. Mures - Shighisoara
Judetul  Mures
Google PageRank

Design: puszi                                                                                                                                                                                                  Copyright © 2006-2015  All Rights ReservedFőoldal
Hírek
Oktatás
Turisztika
Elérhetőség
Fórum
Szálláshelyek
Éttermek
Üzletek
Rally-Cross
Méhészet
Adás-Vétel
LinkajálóHORGÁSZHELYEK

A kanyargós Nyárád mentén

A Nyárád mente Vármezotol Nyárádtoig húzódó,közel 75 km hosszú tájegység,amelyen teljes hosszában végigvonul a sokszor szoke és rakoncátlan Nyárád vize,e vidék névadója.
A Nagy-Nyárád Vármezo felett indul,a Mezohavas nyugati oldalából,Nyárádszeredánál felveszi kisebbik testvérét,a Nyárádmagyarós felett eredo Kis-Nyárádot.E szerény ,sokhelyen patakszerü folyócska azonban nagy árat követelt a vidék lakóitól,tavasszal sok esetben pusztítóárrá változik,elsodorva lakóházat ,vízimalmot,gazdasági épületeket.

A Nyárád völgyében van Erdélynek,sot az egész magyar birodalomnak is a legsurubben benépesített része-írta Orbán Balázs a Szákelyföld leírása címu munkájában.Valóban, füzérként helyezkednek el falvaink a folyó két oldalán; a vidék annyira surun lakott , hogy 67 telepulést és 25000 lakóst számlál(1,2 km folyóhoszra és 9,6négyzet km -re jut egy telepulés)
A vídék 3 részre tagolódik

A Felso-Nyárádmente a forrásvídék és Nyárádszereda közötti szakasz (három község tizenegy faluval) , a Közép-Nyárádmente (négy község huszonhat faluval) Szeredától Ákosfalváig tart. E vidék központja Nyárádszereda , amely évszázadokon át a Nyárád menti árucsere közpotja is volt.A szerdai piacokon a gabonátol a sóig , a kádármester aruitól a tordai tükrös pogácsától mindent megtalált a nyárádmenti székely.
Az Alsó-Nyárádmente Ákosfalvától Nyárádtoig tart. Ez a vidék a 19. század végétol a nagy piacokra termelt konyhakerti növényeirol volt hires.
Ezen vídék földrajzi középpontjában fekszik Nyárádszereda , az északi széllesség 46 28 fok és akeleti hosszúság 24 49 fok metszéspontján,Marosvásárhelytol 22 kilométerre , a 135. számú megyei úton,Szovátától 45 km-re . Megközelítheto Nyárádremete vagy Havadto irányából , tengerszint felletti magaság 347 méter.
Vármezo" - Cîmpul Cetătii

A csodálatos környezetben fekvo" település a pisztrángot kedvelo"k paradicsoma, mivel egy 50 tóból álló pisztrángtelep mu"ködik itt.
A telepen körbe lehet sétálni, és halat is lehet vásárolni.

környezetben, Nyárádszeredától 18 km-re, szálláshely és halászcsárda, pisztráng és ponty horgászat mindenki számára.
www.horgaszat-vadaszat.ro